Το καλάθι μου

Έχετε {{ cartTotalQuantity }} προϊόν
Έχετε {{ cartTotalQuantity }} προϊόντα
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{ order.final_cost }}
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2113331635
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
Βασικό φαρμακείο διακοπών

Βασικό φαρμακείο διακοπών

Η οργάνωση ενός «Φαρμακείου Διακοπών» δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς προϋποθέτει τη γνώση , την προσαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιώτη και τον τόπο του ταξιδιού, αλλά δεν μπορεί και να αγνοήσει τους περιορισμούς του χώρου

‘Eνα τέτοιο βαλιτσάκι, καλό είναι λοιπόν να περιέχει:

1. Φυσιολογικό όρο για το ξέπλυμα πληγών ή των ματιών. Προτιμή-

2. Αντισηπτικό για την απολύμανση πληγών. Εκτός από το βάμμα ιωδίου ή το «Κόκκινο» υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

3. Ένα κολλύριο που έχει αντιβιοτικό και κορτιζόνη.

4. Βαμβάκι, μπατονέτες, γάζες διαφόρων μεγεθών, ελαστικούς επιδέσμους, αυτοκόλλητη λευκή ταινία (λευκοπλάστ) και απλά τσιρότα

5. Αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα. Μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε κρέμα κορτιζόνης με αντιβιοτικό. Θα έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα και προστατεύει από την επιμόλυνση .

5. Κορτιζονούχος αλοιφή για ηλιακά εγκαύματα. Χρειάζονται οδηγίες για την ποσότητα και συχνότητα επάλειψης, αναλόγως και της προσβεβλημένης περιοχής. Αποφύγετέ την σε εκτεταμένες επιφάνειες όταν πρόκειται για παιδιά ή εφαρμόστε την μόνο για 1-2 ημέρες.

7. Δισκία παρακεταμόλης (Depon, Panadol και άλλα) για αντιπυρετική (500 mg) ή παυσίπονη (1.000 mg) δράση. Σιρόπι, αν έχετε μαζί σας παιδί. Στα παιδιά με εμπύρετο νόσημα δεν δίνουμε Ασπιρίνη.

8. Κάψουλες Nurofen ή χάπια Ponstan για αντιφλεγμονώδη δράση, όπως π.Χ. σε περίπτωση πονόδοντου. Συζητείστε με το φαρμακοποιό σας τους περιορισμούς (π .Χ. αν έχετε έλκος ή γαστρίτιδα).

9. Ένεση υποδόριας αδρεναλίνης (υπάρχει σε συσκευασία έτοιμη προς χρήση, για παιδιά ή ενήλικες), εφόσον υπάρχει γνωστό ιστορικό αλλεργίας και συμφωνεί ο θεράπων ιατρός. Θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τη χρήση και να τη χρησιμοποιείτε το συντομότερο δυνατόν. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για τις συνθήκες συντήρησης (μήπως χρειάζεται ψυγείο;).

ιο. Σκεύασμα κατά της ναυτίας, αν χρειάζεται.

11. ψαλίδι, θερμόμετρο και ένα αχρησιμοποίητο τσιμπιδάκι (πολύτιμο για αφαίρεση αγκαθιών).

Σε περίπτωση ταξιδιού με το αεροπλάνο, τα παραπάνω θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε στεγανό δοχεία , στις αποσκευές που θα παραδοθούν. Ας μην ξεχάσουμε, βέβαια, επαρκείς ποσότητες από φάρμακα που ήδη λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις, όπως και τις αντίστοιχες συνταγές, σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό, όπως και την ενημέρωση της ασφάλειάς μας ή την προμήθεια του ειδικού έντυπου ασφαλιστικής κάλυψης ΕΙIΙ. Να θυμάστε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες είναι αδύνατον να προμηθευτείτε φάρμακα από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Φ

Σχετικά προϊόντα